Fudbalski klub Teleoptik je osnovan 1952. godine od strane tadašnjih radnika i fudbalskih entuzijasta iz istoimene kompanije Teleoptik koja se takođe kao i klub nalazi u Zemunu. Klub je tokom svog postojanja igrao u različitim rangovima takimčenja u nekadašnjoj Jugoslaviji, a nakon toga i u Srbiji.

Prvi tim Teleoptika iz 1952. godine

Tim Teleoptika iz 1972. godine

Važan period u istoriji fudbalskog kluba Teleoptik je i potpisivanje tehničko-poslovnog sporazuma sa jednim od najvećih srpskih fudbalskih klubova, fudbalskim klubom Partizan. Kruna ove saradnje je obnova i izgradnja sportskog centra Partizan-Teleoptik, poznatog Zemunela, multifunkcionalnog objekata koji pruža idealne uslove za razvoj, život i napredak fudbalera.

Tokom 2000-ih godina klub uspeva da ostvari plasman u Drugu ligu nekadašnje Jugoslavije, kao i ulazak u Prvu ligu Srbije 2009. godine. Nakon pet sezona u Prvoj ligi Srbije, FK Teleoptik je naredne tri sezone nastupao u Srpskoj ligi Beograd, trećem rangu takmičenja. Nakon sjajne sezone 2016/2017. klub je obezbedio ponovni plasman u Prvu ligu Srbije u kojoj će nastupati u sezoni 2017/2018.